Vaša košarica je trenutno prazna!
SOURDOUGH STARTER
Starter za dizano domaće kiselo tijesto (sourdough) Kiselo tijesto je svakako jedna od nutritivno vrjednijih vrsta kruha. To je hrana bogata prebioticima napravljena fermentacijom tijesta s divljim kvascem i bakterijama (zvuči ružno, ali u stvarnosti je ukusna) i probavljivija je od standardnog bijelog kruha. Također ima niži glikemijski indeks i manje glutena od normalnog kruha.Na…
Starter za dizano domaće kiselo tijesto (sourdough)
Kiselo tijesto je svakako jedna od nutritivno vrjednijih vrsta kruha. To je hrana bogata prebioticima napravljena fermentacijom tijesta s divljim kvascem i bakterijama (zvuči ružno, ali u stvarnosti je ukusna) i probavljivija je od standardnog bijelog kruha. Također ima niži glikemijski indeks i manje glutena od normalnog kruha.Na kraju, duga fermentacija utječe na razvoj posebnih komponenata arome te na taj način poboljšava okus, ali i teksturu kruha od kiselog tijesta. Također, kvaliteta čuvanja dugo fermentiranog kruha od kiselog tijesta značajno je bolja zbog prisutnih mliječnih i octenih kiselina, pa se ovakav kruh ni nakon nekoliko dana ne mrvi niti se raspada.
150 g
Recenzije
Još nema recenzija.